1.Ziemniaki myjemy, zalewamy osoloną wodą i gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 30 minut. W tym czasie umyte piersi kroimy w wąskie paseczki oprószamy przyprawą do kurczaka Prymat pikantny i obsmażamy na rozgrzanym oleju przez 3-4 minuty, odsączamy z oleju i odstawiamy do ostygnięcia. Umyte warzywa: pekińską i paprykę kroimy w wąskie paseczki( około 3cm długości i 0,5 cm szerokości). Pomidor i ogórki kroimy na połówki plasterków. Ziemniaki ostudzamy i obieramy, następnie kroimy w plastry ok. 0,4 cm.
W dużej salaterce układamy składniki warstwowo: pekińska, papryka(czerwona, żółta na przemian), następnie ogóreki konserwowe i ogórek świeży oraz pomidor, później przykrywamy plastrami ziemniaków na których układamy paski piersi. Następnie zalewamy połowa sosu paprykowo-ziołowego przykrywamy drugą częścią kapusty pekińskiej.Dekorujemy pozostałymi składnikami według własnej inwencji i zalewamy resztą sosu.
Komentarze