Sałatka owocowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Jestem kucharzem z zamiłowania i zawodu. Przyrządzanie specjałów dla rodziny i znajomych sprawia mi wielką radość.

Składniki:

  • ● puszka brzoskwiń
    ● melon
    ● 5 dag rodzynek
    ● 1/2 grejpfruta
    ● 1/3 szkl. syropu brzoskwiniowego
    ● 3 łyżki rumu
    ● 15 dag jeżyn

Sałatka owocowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rodzynki zalewamy ciepłą wodą i odstawiamy do
    namoczenia. Następnie osączamy.
  • 2. Melona myjemy, obieramy i usuwamy gniazdo
    nasienne. Brzoskwinie osączamy i z miąższem melona
    kroimy w kostkę.
    Wsypujemy rodzynki.
    Z grejpfruta wyciskamy
    sok. Wlewamy
    z rumem i syropem
    brzoskwiniowym do
    owoców. Mieszamy.
  • 3. Sałatkę wkładamy
    na 2 godziny do lodówki.
    Dekorujemy
    umytymi i osączonymi
    jeżynami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_05-2011

Komentarze

Podobne przepisy