Sałatka owocowa w czekoladowych rożkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z papieru do pieczenia wycinamy kółka (lub kwadraty) o średnicy 7-8 cm (lub większe) i zawijamy je w rożki, przy czym zewnętrzną krawędź sklejamy taśmą klejąca.
Czekoladę topimy na parze bądź w mikrofalówce (1,10 min.). Przy pomocy silikonowego pędzelka pokrywamy wewnętrzne ścianki rożków czekoladą. Odstawiamy je na 10 minut do lodówki i ponownie "malujemy" czekoladą drugą warstwę w rożkach. Chłodzimy rożki godzinę i usuwamy z nich ostrożnie papier do pieczenia.
2.Owoce myjemy, obieramy i kroimy na mniejsze części - jedynie z pomarańczy wyciskamy sok. Owoce polewamy sokiem pomarańczowym i mieszamy.
Rożki faszerujemy sałatką owocową i serwujemy. Przechowujemy ewentualnie w lodówce.
Komentarze