20 dag truskawek
15 dag jeżyn
1 garść ciemnego winogrona
1/2 różowego grejpfruta
1 puszka mandarynek
4 łyżki wody różanej
kilka listków mięty do dekoracji
opcjonalnie 1 awokado
sok z 1/2 cytryny
Sałatka owocowa z wodą różaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Truskawki, jeżyny i winogrono opłukać i osuszyć.
Truskawki oczyścić z szypułek i przekroić na pół.
Winogrono obrać z gałązek i przekroić na pół.
Grejpfrut obrać z białych błonek. Miąższ porwać na mniejsze kawałki.
Mandarynki odsączyć z zalewy.
Awokado obrać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.
Wszystkie owoce przełożyć do miski.
Polać wodą różaną i delikatnie wymieszać.
Sałatkę podawać schłodzoną, udekorowaną listkami mięty.
Komentarze