Sałatka owocowa z wodą różaną

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

woda różana daje specyficznego posmaku sałatce

  • 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 20 dag truskawek
    15 dag jeżyn
    1 garść ciemnego winogrona
    1/2 różowego grejpfruta
    1 puszka mandarynek
    4 łyżki wody różanej
    kilka listków mięty do dekoracji
    opcjonalnie 1 awokado
    sok z 1/2 cytryny

Sałatka owocowa z wodą różaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki, jeżyny i winogrono opłukać i osuszyć.
    Truskawki oczyścić z szypułek i przekroić na pół.
    Winogrono obrać z gałązek i przekroić na pół.
    Grejpfrut obrać z białych błonek. Miąższ porwać na mniejsze kawałki.
    Mandarynki odsączyć z zalewy.
    Awokado obrać, pokroić w kostkę i skropić sokiem z cytryny.
    Wszystkie owoce przełożyć do miski.
    Polać wodą różaną i delikatnie wymieszać.
    Sałatkę podawać schłodzoną, udekorowaną listkami mięty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy