Sałatka owocowo-warzywna z marynowaną cebulką

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zaskakujące połączenie smaków. Słodkie winogrona i kukurydza, kiszony ogórek, majonez i do tego chrzan. Trudno sobie wyobrazić. Ale efekt smaczny wg konsumentów.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g szynki konserwowej
    1 słoiczek żółtej marynowanej cebulki ( ok. 100 g netto )
    1 mała puszka kukurydzy
    200 g twardego koziego sera ( może być żółty ), u mnie Queso Servilleta
    1 duże kwaśne jabłko
    1 kiszony ogórek
    5 jajek
    4 łyżeczki chrzanu ze słoiczka
    Pół pęczka natki pietruszki
    4 łyżki majonezu
    6 łyżek jogurtu naturalnego
    pieprz
    200 g ciemnych bezpestkowych winogron

Sałatka owocowo-warzywna z marynowaną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka owocowo-warzywna z marynowaną cebulką 1. Szynkę pokroiłem w grubsza kostkę. Jajka ugotowałem na twardo, pokroiłem również w kostkę. Podobnie jabłko i kozi ser oraz kiszonego ogórka ( ser oraz ogórka można zetrzeć na tarce o grubych oczkach ). Winogrona opłukałem, osuszyłem, przekroiłem na połówki. Kukurydzę osączyłem z zalewy. Natkę pietruszki drobno posiekałem.
    Przygotowałem sos. Jogurt i chrzan wymieszałem w miseczce, dodałem pieprz.
    Wszystkie składniki sałatki połączyłem, delikatnie wymieszałem. Schłodziłem w lodówce.

Komentarze

Podobne przepisy