Sałatka parówkowo-pieczarkowa

0 (0 ocen)

Szybka i prosta sałatka, a zarazem bardzo pyszna :-)

Składniki:

  • 5 średnich ziemniaków
    4 cienkie parówki
    5-6 ogórków konserwowych
    ok. 200 g pieczarek
    puszka kukurydzy
    3 łyżki majonezu
    łyżka musztardy
    sól, pieprz

Sałatka parówkowo-pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości. Pieczarki, czyścimy, kroimy w plasterki i smażymy na suchej patelni. Parówki i ogórki kroimy w kostkę. Kiedy ziemniaki wystygną, obieramy i również kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy przyprawy, majonez i musztardę. Dokładnie mieszamy i dekorujemy według własnych upodobań.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy