Sałatka pekińska

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Sałatka ma smak słodko-kwaśny, a zawdzięcza to ananasowi i niewielkiej ilości octu jabłkowego...
Dodatek oliwy slonecznikowej dodatkowo nadaje lekko orzechowy jakby smak.

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/4 kapusty pekińskiej
    1 jabłko
    1mała marchewka
    1 jabłko
    2 plasterki ananasa
    Łyżeczka octu jabłkowego
    Szczypta soli i pieprzu
    Oliwa slonecznikowa

Sałatka pekińska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szatkujemy drobno kapustę pekińską, scieramy jabłko, kroimy w kosteczke plastry ananasa, dodajemy oliwę slonecznikową, ocet bądź sok z cytryny i doprawiamy do smaku (sól i pieprz).
    Jeśli wydaje sie mało słodka mozna dodać łyżeczkę cukru bądź dodatkowy plasterek ananasa

Porady

Odstawic na ok 30min przed podniem wtedy lepiej smakuje, jeśli ktoś nielubi octu można go zastąpić sokiem z cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy