Sałatka pieczarkowa

0 (0 ocen)

godna polecenia!

Składniki:

  • 0,5 kg pieczarek
    20 dag sera żółtego
    Cebula
    3 ogórki kiszone
    3 jajka
    Świeża natka pietruszki
    Majonez
    Łyżeczka chrzanu

    Zalewa:
    2 l wody
    2 łyżki octu
    1 łyżka soli

Sałatka pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane pieczarki wrzucić do wrzącej zalewy gotować ok. 2 min. Wyłączyć gaz i zostawić w wodzie pod przykryciem ok. 20 min. Odcedzić i drobniutko pokroić. Ser zetrzeć na małych oczkach, jajka i ogórki pokroić w drobną kostkę, natkę posiekać. Wszystko razem wymieszać dołożyć majonez i chrzan, doprawić.

Komentarze

Podobne przepisy