SAŁATKA PIECZARKOWA

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

bardzo syta

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg pieczarek
    2 większe ogórki korniszony
    Sok z cytryny
    Troszkę soli, do wody
    4 jajka
    1 czerwona cebula
    150 gram sera żółtego startego, u mnie wiórki Mozzarella
    Majonez 1-2 łyżki
    1 łyżeczka musztardy delikatesowej
    Sól i pieprz kolorowy do smaku

Sałatka pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki umyć i obgotować ok. 15 minut w posolonym wrzątku z dodatkiem soku z cytryny.
    Osączyć dokładnie i pokroić w kostkę.
    Ogórki korniszony obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę, osączyć na sitku, lekko naciskając łyżeczką, aby pozbyć się nadmiaru soku.
    Jajak ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek, pokroić w kosteczkę.
    Czerwoną cebulę pokroić w kosteczkę
    Wszystkie składniki połączyć i doprawić do smaku.
    Solimy zawsze tuż przed podaniem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy