0,5 kg pieczarek
2 większe ogórki korniszony
Sok z cytryny
Troszkę soli, do wody
4 jajka
1 czerwona cebula
150 gram sera żółtego startego, u mnie wiórki Mozzarella
Majonez 1-2 łyżki
1 łyżeczka musztardy delikatesowej
Sól i pieprz kolorowy do smaku
Sałatka pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki umyć i obgotować ok. 15 minut w posolonym wrzątku z dodatkiem soku z cytryny.
Osączyć dokładnie i pokroić w kostkę.
Ogórki korniszony obrać ze skórki, pokroić w kosteczkę, osączyć na sitku, lekko naciskając łyżeczką, aby pozbyć się nadmiaru soku.
Jajak ugotować na twardo, wystudzić, obrać ze skorupek, pokroić w kosteczkę.
Czerwoną cebulę pokroić w kosteczkę
Wszystkie składniki połączyć i doprawić do smaku.
Solimy zawsze tuż przed podaniem
Komentarze