Sałatka pieczarkowa

0 (0 ocen)

Sałatka słodko - kwaśna z pikantnym akcentem.

Składniki:

  • 350 g oczyszczonych pieczarek
    wrząca woda

    Dip:
    4 łyżki śmietany 12%
    1/3 pęczka szczypiorku
    3 gałązki mięty
    1 łyżka soku z cytryny
    szczypta pieprzu cayenne
    pieprz biały mielony do smaku
    cukier do smaku
    sól do smaku

Sałatka pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka pieczarkowa 1. Pieczarki pokroić na kawałki, zalać wrzątkiem i przykryć. Po 5 min dokładnie osączyć. Na dip szczypiorek i miętę posiekać - wymieszać ze śmietaną. Dodać sok z cytryny oraz przyprawy i ponownie wymieszać. Dip dodać do pieczarek - wymieszać.

Porady

Śmietanę można zastąpić jogurtem naturalnym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy