Sałatka pieczarkowa

0 (0 ocen)

Sałatka bardzo smaczna i szybka w przygotowaniu.

Składniki:

  • 0,5 kg pieczarek
    7 jajek
    5-6 ogórków kiszonych
    średni por
    2 cebule
    czerwona papryka
    słoik selera w zalewie
    puszka groszku
    20 dag żółtego sera
    dwie łyżeczki musztardy
    3-4 łyżki majonezu
    sól i pieprz

Sałatka pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić, umyć, i gotować w lekko posolonej wodzie przez około 20 minut, a następnie odcedzić, przestudzić i pokroić w kostkę.Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Seler odsączyć i odcisnąć i pokroić. Ogórki kiszone pokroić w kostkę i odcisnąć. Pora oczyścić, umyć i drobno pokroić. Paprykę umyć, osuszyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Groszek odsączyć z zalewy.
    Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
    Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać musztardę oraz majonez, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i wymieszać.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy