SAŁATKA PIECZARKOWO - KALAFIOROWA

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna, syta sałatka. Idealna na chłodniejsze dni, kiedy lekkie surówki zastępujemy czyms sytszym

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kalafior
    20 marynowanych pieczarek + marchew i marynowana cebulka ze słoiczka marynowanych pieczarek
    1 puszka groszku konserwowanego
    1 puszka kukurydzy
    3 ogórki kiszone
    4 jajka ugotowane na twardo
    4 łyżki majonezu
    1.5 łyżki musztardy
    sól pieprz do smaku

Sałatka pieczarkowo - kalafiorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior gotujemy w osolonej wodzie, dzielimy na małe rózyczki .W rzucamy do salaterki, dodajemy pokrojone na większe kawałki 4 jajka na twardo, wsypujemy osączoną kukurydze i groszek, dodajemy pokrojone w plasterki marynowane pieczarki i cebulkę oraz marchewkę. Majonez dobrze mieszamy z musztardą, mieszamy z warzywami dokładnie, doprawiamy solą i pieprzem wg uznania

Komentarze

Podobne przepisy