Sałatka pieczarkowo – paprykowa

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna!

  • 30 min

Składniki:

  • 500g pieczarek
    250g żółtego sera
    2 cebule
    4 jajka
    2 – 3 ogórki kiszone
    1 czerwona papryka
    Kilka czarnych oliwek
    Por ok. 10 cm
    4 łyżki majonezu
    3 łyżki gęstej śmietany
    Sól, pieprz

    Zalewa:
    2 l wody
    2 łyżki octu
    1 łyżka soli

Sałatka pieczarkowo – paprykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Obrane pieczarki wrzucić do wrzącej zalewy gotować ok. 2 min. Wyłączyć gaz i zostawić w wodzie pod przykryciem ok. 20 min. Odcedzić i drobniutko pokroić. Pora, cebule, paprykę, ogórki i jajka drobno pokroić. Oliwki pokroić w cienkie talarki. Wszystkie składniki połączyć ze sobą, dodać majonez i śmietanę. Doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy