Sałatka pieczarkowo-parówkowa

0 (0 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta sałatka z parówek i marynowanych pieczarek. Idealnym dodatkiem do niej są grzanki z bagietki lub bułki francuskiej.

  • 5 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g parówek
    pęczek rzodkiewki
    200 g marynowanych pieczarek
    szczypiorek
    papryczka chili
    1-2 łyżki majonezu
    sól morska
    pieprz kolorowy
    sałata lodowa

Sałatka pieczarkowo-parówkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę lodową kroimy układamy ją na półmisku.

    Parówki kroimy w cienkie plasterki, rzodkiewki kroimy na mandolinie w cienkie plasterki, chili kroimy w drobną kostkę lub bardzo cienkie plasterki, pieczarki kroimy na połówki. Dodajemy majonez i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

    Sałatkę wykładamy na sałatę lodową. Posypujemy szczypiorkiem. Podajemy z grzankami z bagietki.

Komentarze

Podobne przepisy