Sałatka pierożkowa

0 (0 ocen)

  • 25 min

Przepis ten dostałam od mojej babci. Postanowiłam wypróbować i jak się okazało potrawa ta na dobre zapisała się w moim menu. Zdrowa, szybka i smaczna!

  • 25 min

Składniki:

  • - 1 op. uszek z mięsem
    - 2 plastry czerwonej papryki konserwowej
    - 2 średnie pomidory
    - 2 ogórki zielone szklarniowe albo 5 ogórków gruntowych
    - 1 puszka kukurydzy konserwowej
    - 2 łyżki majonezu
    - sól
    - pieprz

Sałatka pierożkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować uszka i odstawić na bok, żeby ostygły.
  • 2. Do ugotowanych zimnych uszek dodać pokrojone w kostkę ogórki zielone, pomidory oraz paprykę. Wsypać także odsączoną kukurydzę z puszki. Dodać majonez i dokładnie wymieszać.
  • 3. Doprawić solą i pieprzem.

Porady

Majonez można zastąpić gęstym jogurtem naturalnym. Podawać z pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy