Sałatka podwójnie pomidorowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Kiełbasę kroimy w kosteczkę lub w ćwierćplasterki. Podsmażamy ją chwilę na rozgrzanym tłuszczu. Po mniej więcej 5 min. dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Wszystko smażymy do zbrązowienia delikatnego cebuli. Dodajemy pomidory i pokrojoną w kosteczkę cukinię oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Przykrywamy patelnię , zmniejszamy ogień i dusimy do momentu, kiedy zmięknie nam cukinia. Wtedy dodajemy sól, pieprz , posiekany szczypiorek oraz zioła. Dusimy z 5 minut i dodajemy makaron. Wszystko razem dokładnie mieszamy, wyłączamy ogień po czym posypujemy startą mozzarellą - lub pokrojoną w kawałeczki- jak kto woli. Ser rozpuści się pod wpływem temp. reszty składników.
Komentarze