Sałatka przekładana

0 (0 ocen)

  • 35 min

Prosta w wykonaniu, bardzo smaczna a zarazem oryginalna sałatka na każdą okazję.

  • 35 min

Składniki:

  • 150 g. ryżu, 1 papryka czerwona, 1 por, 1 puszka groszku konserwowego, 1 puszka kukurydzy konserwowej, 4 ogórki konserwowe, 6 jaj, ketchup, majonez, nać pietruszki

Sałatka przekładana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż oraz jaja ugotować. Groszek i kukurydzę odcedzić. Paprykę, ogórki i por pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki przekładamy warstwami. Na dno ryż, polewamy ketchupem. Potem papryka, por-przekładamy majonezem. Następnie groszek, kukurydza- polewamy ketchupem. Potem ogórek, jajka (pokrojone w kostkę-lekko solimy) na wierzch majonez. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. SMACZNEGO!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy