Sałatka rozmaitości

0 (0 ocen)

Wiosną zawsze przygotowuję coś lekkiego i przepełnionego świeżymi warzywami.

Składniki:

  • główka sałaty,
    3 kabanosy,
    2 pomidory,
    5 rzodkiewek,
    10 dag sera feta,
    3 jajka ugotowane na twardo,
    2 łyżki posiekanego szczypiorku,
    sól, pieprz.

Sałatka rozmaitości - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Pomidory i rzodkiewki pokroić w kostkę. Jajka oskubać i pokroić w plastry. Wszystko wymieszać, dodać pokrojone na małe kawałki kabanosy oraz posiekany szczypior. Posypać pokruszonym serem feta. Przed podaniem doprawić do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy