Sałatka ryżowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Mam 24 lata. Bardzo lubię gotować i piec. Sałatka ryżowa jest ulubioną przekąską mojego narzeczonego.

Składniki:

  • szklanka ryżu ugotowanego na sypko
    1/2 puszki kukurydzy
    1 cebula
    3 łyżki marynowanego selera
    1 czerwona papryka
    4 jajka
    1/3 szklanki sosu winegret

Sałatka ryżowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obieramy i drobniutko siekamy. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne, a miąższ kroimy w drobniutką kosteczkę.
  • 2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w ćwiartki. Kukurydzę i selera dokładnie osączamy na sicie z zalewy.
  • 3. Do salaterki wsypujemy ryż, dodajemy cebulę, paprykę, kukurydzę i selera. Dokładnie mieszamy. Sałatkę polewamy sosem winegret i obkładamy ćwiartkami jajek. Wstawiamy do lodówki, by się przegryzła.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2009

Komentarze

Podobne przepisy