sałatka ryżowa na gorąco

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób

Taką sałatkę ryżową często podaje się w moim domu ale na zimno, zupełnie przypadkiem w pośpiechu przygotowując odkryłam, że jest pyszna na gorąco i nie trzeba czekać do wystygnięcia.

  • 35 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 4 woreczki ryżu
    1 długi ogórek zielony
    1 świeża kukurydza
    1 opakowanie przyprawy tzatziki
    4 łyżki majonezu

Sałatka ryżowa na gorąco - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy. W tym czasie ogórka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Kukurydzę obieramy z liści i odkrawamy ziarna.
    Pokrojonego ogórka, ziarna kukurydzy mieszamy z majonezem i przyprawą do tzatziki. Dodajemy gorący ugotowany ryż, mieszamy. Podajemy gorącą sałatkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy