Smaczna wegetariańska sałatka na bazie ryżu, z dodatkiem fasolki szparagowej, jajek, rzodkiewki i zielonej soczewicy, z dużą ilością posiekanej natki pietruszki.
Sałatka ryżowa z fasolką szparagową i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie.
Jajka ugotować na twardo, a gdy przestygną, pokroić je w kostkę.
Fasolkę również ugotować w osolonej wodzie, przestudzić, a następnie pokroić na połówki.
Rzodkiewki pokroić ćwierćplasterki.
Połączyć wszystkie składniki. Dodać odsączoną soczewicę i posiekaną natkę pietruszki.
Zrobić sos z oliwy i sosu sałatkowego, dodać do sałatki. Całość doprawić dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.
Komentarze