Sałatka ryżowa z fasolką szparagową i rzodkiewką

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczna wegetariańska sałatka na bazie ryżu, z dodatkiem fasolki szparagowej, jajek, rzodkiewki i zielonej soczewicy, z dużą ilością posiekanej natki pietruszki.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 gram ryżu
    1 pęczek rzodkiewki
    3 jajka
    150 gram fasolki szparagowej
    1 puszka zielonej soczewicy
    1 pęczek natki pietruszki
    4 łyżki oliwy z oliwek
    1 opakowanie sosu sałatkowego paprykowo-ziołowego
    sól
    pieprz

Sałatka ryżowa z fasolką szparagową i rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie.
    Jajka ugotować na twardo, a gdy przestygną, pokroić je w kostkę.
    Fasolkę również ugotować w osolonej wodzie, przestudzić, a następnie pokroić na połówki.
    Rzodkiewki pokroić ćwierćplasterki.
    Połączyć wszystkie składniki. Dodać odsączoną soczewicę i posiekaną natkę pietruszki.
    Zrobić sos z oliwy i sosu sałatkowego, dodać do sałatki. Całość doprawić dużą ilością świeżo zmielonego pieprzu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy