Sałatka ryżowa z szynką i oliwkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 5 osób

Smaczna, szybka i łatwa. Sprawdzi się na różne okazje

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • Składniki
    1 woreczek ryżu paraboiled
    35 dkg szynki konserwowej
    1 puszka kukurydzy
    1 mały słoik pokrojonych czarnych oliwek
    1 średnia cebula
    1 świeży ogórek
    ½ pęczka natki pietruszki
    Sól. Pieprz
    Mały majonez

Sałatka ryżowa z szynką i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu i ostudzić. Ogórek obrać, usunąć nasiona i pokroić w kostkę- dodać do ryżu. Do ryżu dodać kolejno odsączoną kukurydzę, odsączone oliwki i drobno pokrojoną cebulę. Na końcu dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę, majonez oraz pieprz i sól. Sałatkę dokładnie mieszamy. Wykładamy na półmisek i posypujemy poszatkowana natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy