Sałatka ryżowa z warzywami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Sałatka idealna jako dodatek do grilla lub jako samodzielne danie.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 125 g ugotowanego ryżu
    - 8 średnich rzodkiewek
    - 6 większych pomidorków koktajlowych
    - 1 mała marchewka
    - 80 ml jogurtu naturalnego
    - 10 ml majonezu
    - pieprz, sól, zioła prowansalskie do smaku

Sałatka ryżowa z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rzodkiewki umyłam i pokroiłam w kostkę - obojętnie w jaką zrobicie tak będzie dobrze. Pomidorki również umyłam i pokroiłam w kostkę - jaka wyjdze , taka będzie dobra. Marchew umyłam, obrałam ze skórki i starłam na tarce. Połączyłam wszystko z ryżem. Płynne składniki połączyłam ze sobą w pyszny sos i doprawiłam do smaku. Wszystko razem wymieszałam i odstawiłam na około 30 min do lodówki, żeby smaki się połączyły.

Komentarze

Podobne przepisy