Sałatka ryżowo- paprykowa

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smaczna i niebanalna

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 torebki ryżu
    1 średni seler
    2 cebule
    2 ogórki konserwowe
    2 czerwone papryki
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki śmietany
    4-5 łyżek soku pomidorowego
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    2-3 łyżki zalewy z ogórków
    sól
    biały pieprz
    natka pietruszki

Sałatka ryżowo- paprykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotowac i odcedzic
    cebule, papryke i ogórka pokroic w kostke
    seler utrzeć na dużych oczkach , krótko gotować w niewielkiej ilości wody. Wszystko wymieszac dodac zalewe i sok pomidorowy oraz majonez wymieszany ze smietana i przyprawami

Komentarze

Podobne przepisy