Sałatka serkowo-warstwowa Karoliny

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ulubiona sałatka mojego męża. Mogłabym ją robić co tydzień, a za każdym razem smakuje jeszcze lepiej.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jaj
    100 g kremowych serków topionych
    majonez
    3 duże marchewki
    250 g szynki indyczej
    2 większe czerwone cebule
    puszka kukurydzy
    sól
    pieprz

Sałatka serkowo-warstwowa karoliny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Jajka gotujemy na twardo, gotujemy też marchew, serki zamrażamy parę godzin wcześniej.
    2. Oddzielamy białko od żółtka. Szynkę i cebulę kroimy w drobną kosteczkę.
    3. Trzemy same białka na tarce z dużymi oczkami na nie trzemy zamrożone serki, smarujemy warstwą majonezu posypujemy solą i pieprzem, następnie trzemy marchew, na nią sypiemy cebulę, potem szynkę, kukurydzę, smarujemy warstwą majonezu i na wierch trzemy żółtka.

Porady

Produkty najlepiej jest trzeć na tarce z większymi oczkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy