Sałatka sojowo-koperkowa

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Dzięki soi ma dużo białka, a koperek dodaje jej aromatu.

Składniki:

  • 1/2 szkl. soi
    2 ogórki kiszone
    kwaśne jabłko2 jajka
    1/2 papryki
    1/2 puszki groszku
    mały seler
    sól, pieprz
    łyżeczka musztardy
    2 łyżki posiekanego koperku
    po 2 łyżki majonezu i jogurtu naturalnego

Sałatka sojowo-koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soję zalewamy wrzątkiem, moczymy 3 godziny. Odcedzamy. Gotujemy w osolonej wodzie. Studzimy.
  • 2. Groszek osączamy. Selera obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i siekamy.
  • 3. Ogórki, jabłko i paprykę kroimy w małą kostkę. Dodajemy soję, seler, jajka, koperek i groszek. Dokładnie mieszamy z musztardą, majonezem i jogurtem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sałatkę podajemy schłodzoną.

Notka redakcyjna

PP_01-2012

Komentarze

Podobne przepisy