Sałatka jest prosta, syta dzięki fasoli, ale i pożywna, bo z samych warzyw. Ser dodoaje pikantności wraz czosnkiem, a sok z cytryny sprawia,ze sałatka nie jest mdła.
15 min
Składniki:
papryka czerwona strąk
puszka fasoli czerwonej
puszka kukurydzy
pół główki cebuli
4 ząbki czosnku
sok z połowy cytryny
łyżka keczupu
20 dag sera żółtego
400 g majonezu
sol, pieprz, tymianek, oregano
Sałatka strączkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Paprykę i ser pokroić w grubą kostkę, dodać odcedzoną fasolę i kukurydzę. Poszatkować cebulę i drobno posiekać czosnek.
Dodać majonez, przyprawy, keczup. Wymieszać w dużej misce.
Porady
Sałatka musi "przejść". Najlepsza jest na drugi dzień.
Komentarze