Na 3 porcje:
6 liści sałaty lodowej
1 zielony ogórek
Pół papryki żółtej
Pół papryki czerwonej
6-7pomidorków koktajlowych
Ok. 100 g fety
Ocet balsamiczny
Sól
Pieprz
Sałatka szopska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sałatę opłukać, osuszyć, porwać na kawałki i rozłożyć równo na 3 talerze. Ogórka obrać, pokroić w plasterki, wyłożyć na sałatę.
Paprykę umyć, usunąć nasiona i białe części, pokroić dowolnie. Ja pokroiłam czerwoną w półksiężyce a żółtą w kostkę. Pomidorki umyć, osuszyć i przekroić na pół. Ułożyć warzywa na talerzach.
Fetę osączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Ułożyć na sałacie. Sałatki oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem. Zrobić kropki z octu balsamicznego.
Komentarze