Sałatka szopska

0 (0 ocen)

Smaczna sałatka!

Składniki:

  • Na 3 porcje:
    6 liści sałaty lodowej
    1 zielony ogórek
    Pół papryki żółtej
    Pół papryki czerwonej
    6-7pomidorków koktajlowych
    Ok. 100 g fety
    Ocet balsamiczny
    Sól
    Pieprz

Sałatka szopska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę opłukać, osuszyć, porwać na kawałki i rozłożyć równo na 3 talerze. Ogórka obrać, pokroić w plasterki, wyłożyć na sałatę.

    Paprykę umyć, usunąć nasiona i białe części, pokroić dowolnie. Ja pokroiłam czerwoną w półksiężyce a żółtą w kostkę. Pomidorki umyć, osuszyć i przekroić na pół. Ułożyć warzywa na talerzach.

    Fetę osączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Ułożyć na sałacie. Sałatki oprószyć solą i świeżo mielonym pieprzem. Zrobić kropki z octu balsamicznego.

Komentarze

Podobne przepisy