Sałatka truskawkowa

0 (0 ocen)

Słodko, kolorowo, truskawkowo :)

Składniki:

  • 10 dkg truskawek
    1 pomarańcza
    kilka listków mięty + do dekoracji
    1 łyżka miodu
    1 łyżka cukru pudru

Sałatka truskawkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomarańczę przekroić w 2/3 wysokości i wydrążyć. Truskawki pokroić, wymieszać z miodem i gotować przez 2-3 minuty. Wystudzić. Miąższ z pomarańczy pokroić w kostkę, mięte posiekać, wymieszać z truskawkami. Owoce przełożyć do pomarańczowego koszyczka (rączkę koszyczka przymocować goździkami). Sok pozostały z owoców wymieszać z cukrem pudrem i gotować do zgęstnienia. Przestudzić i polać nim owoce. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.8 (224 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Panna cotta z musem truskawkowym