Sałatka tuńczyk w warzywach

0 (0 ocen)

Sałatka dobra na ciepłe i chłodniejsze dni.

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w w sosie własnym,
    1 puszka kukurydzy konserwowej,
    2 średnie pomidory,
    5 średnich ogórków kiszonych (kwaszonych),
    3 liście sałaty,
    1 mała cebula,
    1 plasterek żółtego sera,
    2,5 łyżki stołowej majonezu,
    sól.
    pieprz biały.

Sałatka tuńczyk w warzywach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka i kukurydzę odsączyć na durszlaku. Przełożyć do salaterki, dodać pokrojone w kostkę pomidory i cebulę. Ogórki kiszone obrać ze skórki i drobno pokroić. Sałatę porwać na drobne kawałki. Ser pokroić w cienkie plasterki. Wszystko razem wymieszać w salaterce.Przyprawić do smaku solą i białym pieprzem. Na koniec dodać 2,5 łyżki stołowej majonezu i ponownie dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na co najmniej pół godziny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy