Sałatka tuńczykowo-paprykowa

0 (0 ocen)

Bardzo smaczna - nadaje się na co dzień jak i na większe imprezy.

Składniki:

  • 2 woreczki ryżu długoziarnistego ugotowanego na sypko
    po jednej papryce: czerwonej, żółtej, zielonej
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    mały słoik marynowanych cebulek
    sól
    pieprz
    majonez

Sałatka tuńczykowo-paprykowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka i cebulki odsączamy z zalewy. Papryki myjemy i usuwamy gniazda nasienne - następnie drobno kroimy.
  • 2. Ryż wsypujemy do miseczki, dodajemy papryki, tuńczyka i cebulki - mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy 1 łyżkę zalewy z cebulek oraz majonez i ponownie mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy