Sałatka tunezyjska

0 (0 ocen)

  • 30 min

Z naszym ulubionym tuńczykiem

  • 30 min

Składniki:


  • 250 g pomidorów
    150 g żółtej papryki
    100 g papryki pepperoni
    1 obrany ogórek wężowy
    1 duża cebula
    świeża mięta
    2 łyżki octu
    6 łyżek oliwy z oliwek
    2 jajka ugotowane na twardo
    100 g tuńczyka w oleju
    1 łyżka kaparów
    10 oliwek
    sól

Sałatka tunezyjska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka tunezyjska 1. Wszystkie warzywa pokroiłem w kostkę, połączyłem, dodałem posiekane listki mięty, doprawiłem solą i octem.
    Wymieszałem, skropiłem oliwą. Na wierzchu ułożyłem pokrojone jajka ugotowane na twardo , tuńczyka, kapary i oliwki. Udekorowałem listkami mięty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy