2 zupki vifon ( jedna ostra, druga łagodna)
podwójna pierś z kurczaka
1 średniej wielkości kapusta pekińska
1 puszka ananasa
1 puszka kukurydzy konserwowej
przyprawa do gyrosa
majonez
musztarda
1.pierś umyć, pokroić w średniej wielkości kostkę i wymieszać z przyprawą do gyrosa, odstawić do lodówki, w tym czasie zawartość opakowań z zupkami wrzucamy do dwóch osobnych miseczek i zalewamy wrzątkiem, ale tylko tak aby zakryć makaron.
Kapustę pekińską szatkujemy i wrzucamy do miski, dodajemy odsączoną kukurydzę oraz pokrojonego ananasa. Pierś przesmażamy na patelni z odrobiną oliwy.
Kiedy makaron z zupek "napęcznieje" i wystygnie odcedzamy go od pozostałości wody i wsypujemy do pozostałych składników. Pierś z kurczaka studzimy i dodajemy do reszty, na koniec mieszamy z 2 łyżkami majonezu oraz łyżeczką musztardy.
Komentarze