Sałatka w indykiem i winogronami

0 (0 ocen)

Pyszna, zdrowa i chrupiąca, łatwa i szybka w przygotowaniu sałatka.

Składniki:


  • 1/4 główki kruchej sałaty lodowej
    150 g piersi z indyka
    garść ciemnych winogron
    2 łyżki płatków migdałowych
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka majonezu
    sól, pieprz, słodka mielona papryka
    2 łyżki oleju do smażenia

Sałatka w indykiem i winogronami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w paski i przyprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Usmażyć na oleju.
  • 2. Sałatę porwać na małe kawałki, ułożyć na talerzu. Na sałatę wyłożyć usmażone mięso i pokrojone na pół winogrona.
  • 3. Jogurt wymieszać z majonezem, przyprawić solą i pieprzem. Sosem polać sałatkę.
  • 4. Migdały lekko podprażyć na suchej patelni. Posypać nimi sałatkę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy