Sałatka warstwowa

0 (0 ocen)

Sałatkę wymyśliłam sama i wszystkim smakowała!

Składniki:

  • torebka ryżu
    3 jajka
    biała część pora
    10 dkg sera żółtego
    3 ogórki kiszone
    kwaskowe jabłko
    groszek konserwowy
    kawałek czerwonej papryki
    jogurt naturalny
    majonez
    sól
    pieprz
    natka pietruszki

Sałatka warstwowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż i jajka gotujemy, a gdy ostygną kroimy drobno. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa kroimy drobno, groszek odsączamy.
  • 2. Z jogurtu i majonezu robimy sos. Natkę siekamy.
  • 3. W przezroczystym naczyniu układamy warstwami: ryż, keczup, jajka, pora, ser żółty, ogórki kiszone, jabłka, groszek. Każdą warstwę (oprócz ryżu) smarujemy cienko sosem i doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy natką i papryką.

Komentarze

Podobne przepisy