Sałatka warstwowa z winogronami i jajkami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jest to sałatka winogronowa którą podawałam wcześniej tylko w wersji light bez majonezu.I układana warstwowo .

  • 20 min

Składniki:

  • 250 g czerwonego małego winogrona
    2-3 jajka
    2 ząbki czosnku
    1 puszka czerwonej fasoli
    sól

Sałatka warstwowa z winogronami i jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyte winogrona przekrawamy na pół, wyjmujemy ew. pestki.
    Fasolkę wykładamy na sito i przelewamy wodą , czekamy aż odcieknie.
    Jaja gotujemy na twardo. Zimne kroimy w dość spore cząstki.
    Czosnek przepuszczamy przez praskę.
    Na dno salaterki wykładamy warstwę fasoli , potem połówki winogron , cząstki jajek i 1 sprasowany czosnek.Lekko posypujemy solą.
    Układamy następną warstwę ,na wierzch kładziemy winogrona.
    Sałatkę wstawiamy do lodówki na ok. godzinę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy