Śledzie warstwowe w oleju

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Moja Babcia robi te śledzie co roku na święta Bożego Narodzenia

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 kg śledzi
    - papryka czerwona
    - ogórek kiszony lub konserwowy
    - cebula
    - olej

Śledzie warstwowe w oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy w wodzie.
    Paprykę, ogórek, cebulę, śledzie kroimy w kostkę i przekładamy warstwami w półmisku (śledzie-papryka, śledzie-cebula, śledzie-ogórek) i zalewamy olejem, odstawiamy w chłodne miejsce najlepiej na cały dzień żeby się ,,przegryzło".

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy