Smaczna i pożywna sałatka na piątkowy, bezmięsny posiłek
Składniki:
puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
pół puszki kukurydzy
pół puszki konserwowej fasoli czerwonej
4 ogórki konserwowe
pół pęczka drobnego szczypiorku
pół papryki czerwonej
sos: 3 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
sól, pieprz
Sałatka warstwowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Tuńczyka, kukurydzę i fasolę osączyć z zlewy (fasolę przepłukać pod zimną wodą). Osuszyć.
2.Ogórki i paprykę pokroić w kostkę, osuszyć. Szczypiorek drobno pokroić. Składniki na sos połączyć, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić solą i pieprzem.
Komentarze