Sałatka warstwowa z tuńczykiem

0 (0 ocen)

sałatkę taką możemy zaserwować podczas Wigilii i Świąt Bożego Narodzenia

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju,
    3 jajka,
    2 pomidory,
    4 liście kapusty pekińskiej,
    5 ogórków konserwowych,
    majonez, sól, pieprz

Sałatka warstwowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno szatkujemy. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę, ogórki kroimy w kostkę. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. W przezroczystej misce lub pucharkach układami warstwowo po kolei: kapusta, tuńczyk, smarujemy majonezem, jajka, majonez, ogórki, pomidory (doprawiamy solą i pieprzem), smarujemy majonezem, warstwa kapusty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy