Sałatka warzywna z chrupiącymi pestkami dyni

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Doskonała na każdą imprezę. Warto j przygotować.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 marchewki,
    3 pietruszki,
    ½ selera,
    1 twarde jabłko,
    5 jajek,
    4 łuskanych pestek dyni,
    5 łyżek majonezu,
    sól i pieprz do smaku.

Sałatka warzywna z chrupiącymi pestkami dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę, pietruszkę oraz seler ugotować do miękkości, obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Jabłko obrać i pokroić w małą kostkę. Jajka ugotować na twardo, obrać i drobno pokroić. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni.
  • 2. Wszystkie przygotowane składniki przełożyć do salaterki. Dodać majonez oraz przyprawy. Dokładnie wymieszać. Sałatkę podawać z pieczywem i wędliną.

Komentarze

Podobne przepisy