Sałatka warzywna z fasolką i ryżem

0 (0 ocen)

polecam zdrowa i kolorowa sałatkę...

Składniki:

  • ryż ugotowany - 10 dag
    fasolka czerwona konserwowa- 1 puszka
    por -kawałek
    ogórki konserwowe- 4 szt
    wędlina- 10 dag
    papryka konserwowa - kawałek
    zioła do sałatek
    czosnek -1 ząbek posiekany
    sól
    ocet winny- 1 łyżeczka
    pieprz kolorowy
    płatki suszonej cebuli

Sałatka warzywna z fasolką i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż wystudzony wsypać do miski, następnie dodać odcedzoną i przepłukaną fasolkę czerwoną.
    Ogórki i por pokroić w półplasterki, rzodkiewkę oczyścić, opłukać i pokroić także w półplasterki. Wsypać do miski.
    Czosnek, obrać i posiekać drobno, wędlinę i paprykę konserwową w kostkę, połączyć z sałatką, dodać zioła do sałatek sól,ocet winny, pieprz kolorowy , razem wymieszać, odstawić na co najmniej pół godziny.
    Posypać płatkami cebuli.

Komentarze

Podobne przepisy