Sałatka warzywna z omletem i fetą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób

To bardzo smaczna sałatka urozmaicona pożywnym omletem.

  • 20 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki sałatki:
    Mała główka sałaty masłowej
    Kubeczek pomidorków koktajlowych
    1 ogórek gruntowy
    Opakowanie sera feta około 160 gram
    Składniki omleta:
    2 jajka
    2 łyżki mąki pszennej
    2 łyżki oleju
    Ponadto:
    Sól, pieprz, zioła prowansalskie, olej z pestek winogron

Sałatka warzywna z omletem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotuj omleta. Jajka roztrzep z mąką. Na patelni rozgrzej olej i usmaż omlety na rumiano z obu stron. Po wystudzeniu pokrój omleta w kostkę.
  • 2. Sałatę przepłukaj, wysusz i porwij na kawałki. Pomidory, ogórka umyj i pokrój w kostkę. Ser feta pokrój w kostkę.
  • 3. Do miski przełóż warzywa, omleta i ser feta. Przypraw solą, pieprzem,ziołami prowansalskimi, skrop olejem i wymieszaj. Podawaj z chrupkim pieczywem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy