Sałatka z awokado i pomarańczą

0 (0 ocen)

  • 15 min

Lekka, orzeźwiająca sałatka w sam raz na wrześniowe upały.

  • 15 min

Składniki:

  • 200g mieszanych sałat
    1 pomarańcza
    1 awokado
    1 czerwona cebula
    1/2 szkl. ugotowanej kaszy bulgur
    oliwa z oliwek
    sok z 1/2 cytryny
    sól różowa himalajska
    pieprz

Sałatka z awokado i pomarańczą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałaty wysypujemy do misy. Pomarańczę obieramy i dzielimy na cząstki, obieramy z błon i rozdrabniamy. Czerwoną cebulę kroimy w piórka i zalewamy zimną wodą. Odstawiamy na 15 minut, następnie odsączamy na sicie. Kaszę gotujemy w/g instrukcji na opakowaniu. Awokado przecinamy, wyjmujemy pestkę, obieramy i kroimy na plasterki. Wszystko ze sobą delikatnie łączymy. Doprawiamy solą i pieprzem. Skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą. Gotowe.

Komentarze

Podobne przepisy