Sałatka z brukselki

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ciekawe połączenie brukselki, boczku i orzechów

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - brukselka gotowana: 500 gramów
    - orzechy laskowe: 100 gramów
    - surowy wędzony boczek: 50 gramów
    - parzony boczek wędzony: 100 gramów
    - masło: 1 łyżka
    - sól, pieprz do smaku: 4 szczypty

Sałatka z brukselki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Boczek drobno pokroić i przesmażyć, dodać ugotowaną i przekrojoną na pół brukselkę, posolić i popieprzyć, wymieszać.
    Orzechy umieścić w czystej ściereczce i tłuczkiem do mięsa rozdrobnić, przesmażyć na maśle i dodać do brukselki.
    Wymieszać i w miarę potrzeby dosolić i doprawić pieprzem.

Komentarze

Podobne przepisy