Sałatką z buraczkami, żurawiną, jajkiem,zieleniną i z sosem z marynowanych pieczarek

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Jest zastrzykiem witamin, dobrego smaku i sytości na długie godziny.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 3 buraczki ćwikłowe średniej wielkości
    Kilka łyżek suszonej żurawiny
    3-4 jajka
    Mały kubeczek pomidorków koktajlowych
    Mały ogórek sałatkowy
    Kilka małych rzodkiewek
    Około 100 gram szpinaku
    Sos:
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki jogurtu naturalnego
    Łyżka pikantnego keczupu
    1 ząbek czosnku
    2 marynowane pieczarki

Sałatką z buraczkami, żurawiną, jajkiem,zieleniną i z sosem z marynowanych pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki i jajka ugotuj osobno . Następnie obierz i pokrój na mniejsze ozdobne kawałki. Żurawinę sparz wrzątkiem. Pomidorki, ogórka i rzodkiewki oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Do miski przełóż wszystkie składniki i zblenduj na gładką masę. zaraz przed podaniem polej sałatkę sosem.

Komentarze

Podobne przepisy