Sałatka z buraczków, fasolki szparagowej i jajek

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób

Sałatka jest naprawdę smaczna, więc za każdym razem znika ekspresowo, dlatego polecam jej przygotowanie z podwójnej lub nawet potrójnej ilości składników.

  • 10 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • (2-3porcje)
    2-3 upieczone/ugotowane buraki (średnie)
    2 jajka ugotowane na twardo
    100g ugotowanej/konserwowej fasolki szparagowej
    1/2 cebuli
    Dodatkowo:
    sól, pieprz
    majonez

Sałatka z buraczków, fasolki szparagowej i jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraczki oraz jajka pokroić w kostkę, cebulę posiekać, a fasolkę, jeśli została ugotowana w całości należy przekroić na 2-3 części.
  • 2. Wszystkie składniki umieścić w misce i połączyć z odrobiną soli, pieprzu oraz z majonezem.
    W razie potrzeby sałatkę doprawić do smaku.
    Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy