Sałatka z buraków i tuńczyka

0 (0 ocen)

To pyszny eksperyment z udziałem kaszy jaglanej. Sałatka jest smaczna i zdrowa. Najlepiej smakuje jak wszystkie składniki się przegryzą.

Składniki:

  • Składniki podstawowe:
    1 woreczek kaszy jaglanej
    2 puszki tuńczyka w wodzie
    3 większe buraki

    Składniki dodatkowy
    1 słoik marynowanej papryki

    Składniki robocze
    2 łyżki musztardy
    Pół pęczka koperku
    Sól
    Pieprz

Sałatka z buraków i tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, ostudzić. Buraki obrać, pokroić w mniejsze kawałki i ugotować w lekko osolonej wodzie. Gdy będą miękkie, wyjąć z wody i pozostawić do ostygnięcia. Zimne buraki pokroić w kostkę.
  • 2. Tuńczyka odsączyć z zalewy, paprykę pokroić w drobną kostkę, koperek posiekać.
  • 3. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do miski, dodać musztardę, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy