Trochę wariacja sałatkowa, ale wyszło bardzo smacznie... Kukurydze na pewno wykorzystam w niejednej sałatce...
Składniki:
1-2 sałaty rzymskie
pomidorki koktajlowe (około 200g)
kilka plasterków boczku
pół puszki kukurydzy
ser feta około 150 g (pół kostki)
1-2 łyżki miodu
pieprz cayene
Sałatka z chipsami z boczku i kukurydzą w miodzie na ostro - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z boczku zrobić chipsy smażąc je na rumiano na suchej patelni, następnie odsączyć je z nadmiaru tłuszczu na papierze.
Kukurydzę odsączyć z zalewy, następnie na patelni rozgrzać miód i dodać do tego kukurydzę, chwilę podgrzać, dodać pieprz cayenne i ostudzić.
Sałatę pokroić, pomidorki można przekroić na pół, ser feta kroimy w kostkę.
Przygotować sos ze wszystkich składników.
Przed podaniem połączyć składniki: sałata, chipsy z boczku, pomidory, feta, kukurydza i na końcu sos.
Komentarze