Sałatka z czereśniami i nektarynką w sosie balsamicznym

0 (0 ocen)

  • 15 min

niezwykła sałatka z dedykacją dla Asi z którą robiłam te pyszności

  • 15 min

Składniki:

  • miks sałata z roszponką
    200 gram dojrzałych czereśni
    mini mozzarella (100 gram)
    pół awokado
    pół nektarynki
    garść orzechów (opcjonalnie)

    sos:
    3 łyżki miodu
    łyżka octu balsamicznego
    ząbek czosnku

Sałatka z czereśniami i nektarynką w sosie balsamicznym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sałatę rozłożyć na talerzu.
    Czereśnie wydrylować, nektarynkę i awokado pokroić na pół, a następnie pokroić w plasterki.
  • 2. Rozłożyć na sałacie owoce i dodać kulki mozzarelli.
  • 3. Przygotować sos mieszając ze sobą miód z octem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
  • sałatka z czereśniami 4. Polać sałatkę sosem i posypać orzechami.

Porady

jeśli chcesz zamień czereśnie na wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy