Sałatka z czerwoną fasolą

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa, smaczna i pożywna.

  • 1 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju
    1 puszka czerwonej fasoli
    1 puszka kukurydzy
    1 cebula
    1 czerwona papryka
    2-3 kiszone ogórki
    2 jajka ugotowane na twardo

    2 łyżki musztardy francuskiej
    3 Łyżki oliwy
    1-2 zmiażdżone ząbki czosnku
    1 łyżka miodu
    Sól, pieprz

Sałatka z czerwoną fasolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka, fasolę i kukurydzę odsączamy z zalewy.
    Warzywa kroimy w kostkę.
    Mieszamy ze sobą składniki sosu.
    Składniki sałatki przekładamy do miski, łączymy z sosem, przekładamy na półmisek. Sałatkę dekorujemy cząstkami jajek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy